Holmbo utilfreds med Thisted Kommune

 

Der har rejst sig en stemning af modstand og kampgejst hos en holmbo.

– Vi er mange, der mener det samme som mig, siger en af de utilfredse beboere, Søren Jernstang, der er direkte efterkommer af en meget berømt fisker, der på et tidspunkt fik nok af københavnske hippier. Søren har samlet vreden og indignationen op og givet den ord med på vejen. Vrede ord:

– Vi vil have vores gamle Hanstholm Kommune tilbage! Hvad har vi fået ud af at tilhøre Thisted Kommune nu?

– I har da fået en havneudvidelse?
– Det er da bare et plaster på såret. Vi har for eksempel intet lægehus, selv om de lover og lover. Vi har ingen Falckstation. Vi har ingen politistation. Flyvepladsen er nedlagt. Ingen togforbindelse til Thisted og Struer. Intet sygehus. Ingen gågade. Kommunen må ikke engang feje gangene i vores center! Hvad gi´r du?

– Vi har ingen borgmester, selv om vores meget afholdte mand i byrådet, den stokkonservative Per Skovmose, kunne være så aldeles glimrende som borgmester. Vi har spurgt Einar Frøkjær, om han ville træde i stedet, men han siger, han ikke gider mere. Men det lille problem skal vi nu nok få løst. Om ikke andet tror vi på, at vi kan overtale Svend (Heiselberg, red.) til at tage en periode.

– Men alt omkring Hanstholm Kommune er jo væk, nedlagt efter 2007?

– Der tager du fejl, min gode mand. I Klitmøller, der jo også hørte til Hanstholm Kommune i gamle dage, står der stadig to grønne affaldscontainere, der bærer kommunens navn. Og …

Søren løfter triumferende sin jernstang:

– Så længe de står der, så længe er der håb!

Søren prøver at svinge med den, men taber den prustende.

– Jeg har sgu nok fået fat i mere, end jeg kan klare, indrømmer han.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer