Om Klitmøller – for førstegangsbesøgende (3 af 3)

Udsigt fra Hummerhuset

Et godt skib repareres

For dig, der endnu ikke har besøgt Klitmøller, er der her en indføring i byen og omegnen. Læs første artikel her eller anden artikel her. Har du allerede besøgt byen og enten surfet eller spillet en runde golf, eller Nationalpark Thy, Danmarks første nationalpark, er der så tilbage selve byen.

Her er små og store cafeer, pizzeria, røgeri, spisesteder, ta´mad med hjem-steder, restauranter og alskens surferbutikker med alt, hvad dit våde surferhjerte begærer. Langs hovedgaden finder du også Danmarks nyeste og mest moderne SPAR med café. Bærer dine såler godt, er det nok en fordel at parkere i den østlige ende af byen. Du må gerne holde med to hjul på fortovet, der i parentes bemærket samtidig er cykelsti. Men du må altså alligevel, fordi der ikke er skarp adskillelse mellem det ene og det andet.

Kører du en bil lig med eller over 3.500 kilogram, må du ikke parkere offentligt i byen mellem klokken 19 og 07.

Nede omkring landingspladsen er der masser af frisk havluft, og betonstien fra landingspladsen fører dig hen til Hummerhuset, hvor surferne holder til. Undervejs kan du betragte en gammel fiskekutter, se det gamle redningshus og være en del af mylderet.

Fra Hummerhuset kan man langs klitrækken mod syd følge en sti og opleve et større lyngområde med sandsynligvis masser af hugorme.

Her er en herlig video fra en af de varmeste sommerdage i 2018:

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer