Åben byggeplads på udvidelsen af Hanstholm Havn (2 af 2)

Ved siden af den nuværende auktionshal skal der bygges til, så arealet i alt bliver noget større. Til det brug er borgmesteren og bestyrelsesformanden sat til at tage det første spadestik. Det er vist godt, at de ikke skal grave hele grunden ud, for jorden er stenhård, og det er lige ved at koste en knækket dobbeltspade. Borgmester Ulla Vestergaard tager ordet for en kort bemærkning:

– Inden vi sætter spaden i jorden, skulle vi så ikke give en stor hånd til Hanstholm Havn og udvidelsen og til køleauktionen, så kører det bare derudad! Til lykke til havnen, til lykke til os alle sammen!

Masser af holmboer og andre boer valfarter ud til Aarsleffs åbent hus eller snarere åben mole. Der serveres varme fiskefrikadeller, saftevand til børn og voksne. Børnenes er rød, de voksnes gul. Så kan man ellers gå lit de parade på en ikke særligt jævn vej og beundre de store maskiner.

Det første, man møder, er den store gravemaskine. Den vejer 210 tons, rækker 35 meter og kan løfte 14 tons i strakt arm. Det er den største landgravemaskine i Danmark.

Carterpillar 745 er en stor dumper, der vejer 32,8 tons og har 464 heste, hvilket er lidt mere end min VW, der til gengæld godt kan køre lidt stærkere end 55 kilometer i timen.

Volvo L350 er en gummiged og den største med sine 540 heste, der kan løfte 34,7 tons med en stenskovl på 7,7 kubikmeter.

Læs beretning 1 fra borgermødet på Hotel Hanstholm.

Fakta:

Vestmolens længde er 400 meter, 86 meter bred og 21 meter høj, selv om kun 8,5 meter bliver over havet.

Molehovedet er 40 X 20 meter og 16 meter højt. Vejer 7.000 tons.

Inde i molehovedet fyldes der 9.000 kubikmeter sand.

Østmolen er på 1.060 meter.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer