Flot årsafslutning på Klitmøller Friskole

En fejende festlig afslutning i Multirummet gjorde en ende på skoleåret 2018-19 på Klitmøller Friskole.

Noget af det, der havde slået Skoleleder Birgit Sigaard Jensen i sin korte ansættelsestid, var den manglende mobning på skolen.
– Det er ret bemærkelsesværdigt, så lidt mobning, der forekommer her, sagde hun. – Det er med baggrund i et godt og varmt miljø og den store forældreopbakning.

Derefter tog hun ordet og bød velkommen til de mange forældre, elever og kolleger. Hun sagde tak til alle for en god start på sin arbejdsplads siden 1. maj og for støtte fra alle sider.

–Læg lige 5 millioner her ude i kassen, så vi kan bygge til, vedblev hun med et skævt smil. Det er ingen hemmelighed, at skolen trænger til udvidelse og renovering.
Efter de indledende ord og en fællessang sagde hun farvel og tak til Ole, der nu skal i gang på lærerseminariet.
– Du gør det bare megagodt, jeg vil sige dig tusind tak for din indsats! Vi kommer virkelig til at savne dig!

I dag kan man bruge mange forskellige tillægsord. Birgit sagde lidt senere:
– Der kommer en lille, ny nøgleboks her ude ved døren. Nøglen hænger i en lænke, der er akkurat lang nok til at kunne låse yderdøren. På den måde skulle den ikke kunne blive væk mere! Der er forsvundet megamange nøgler!

Birgit rereferede uden tvivl til de tilfælde, hvor rengøringsivrige forældre har glemt at lægge nøglen tilbage på dens plads i cykelskuret.
– Hvad er der så der, ville en nysgerrig forældre vide.
– Der er sat et skilt op, at nøglen nu findes i nøgleboksen med kode!

Herefter bød hun velkommen til en nyansat lærer til 2. klasse, hvor kun underskriften på kontrakten manglede dags dato. Han hedder Morten og var ikke til stede.
– Men den kommer, beroligede Birgit os med. – Vi havde 20 ansøgere, ja, så mange var der, sagde hun og så rundt på forældrene, – det er dejligt, at der er søgning til skolen også blandt lærere!

Hun rettede en tak til Anne Marie Vogt, der er frivillig rengøringsdirektør, som en af ungerne titulerede hende engang, og Grethe, tidligere leder, fik en buket blomster og pæne ord med på vejen. Birgit sagde også farvel og god vind til både de tre elever, der forlader skolen efter 6. og til de fire elever, der skifter skole efter sommerferien.

Underholdningen stod David og Morten for. David havde en blå-bogseance over de tre elever, som forlader skolen for at fortsætte på Sjørring Skole efter sommerferien: Tobias, Mathilde og Nina. David læste flere karakteristika over hver elev, og så skulle alle gætte, hvem det drejede sig om. Uheldigvis kom han til at sige "han" allerede i første sætning, og så var den ged barberet. Han fortsatte totalt ufortrødent og prøvede at huske at sige "personen". På den måde kunne vi slet ikke gætte, hvem han talte om.

De tre elever gjorde gengæld og havde søde ord med til lærerne og ikke uden humor.

Når man kommer ude fra, er der mange indforståetheder, men det hindrer ikke i at opfatte det gode klima, der er på skolen. Heller ikke, at lærerne rent faktisk kan lide ungerne. Det skinnede kraftigt igennem. Også i den afsluttende musikalske underholdning. Hvor er det dejligt at se børnene gå til den og levere et omfangsrigt og afvekslende repertoire med fynd og klem og en masse musikalsk kunnen.

Ned bagved sad tre gamle elever, der på et tidspunkt fik et grineflip. Den gamle redaktør kom i tanker om, at den slags kommer uventet i pubertetsperioden og med overvældende kraft og uden, at man har modstand til at lade være.

Dem, der har forladt en skole, hvor man havde det godt, erfarer først for sent, hvor dejligt der var der. Man lever i nuet, og når man så sidder på stolen i den nye skole, kan der godt komme et tidspunkt, hvor man savner den gamle skole. For alting er meget bedre der. Indtil den nye skole er blevet dagligdag.

Evigt ejes kun det tabte. Hvem sagde det?

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer