Radio&TV: Og gå så og gå så og gå så din vej

Mona Lisa Olesen

For tiden genudsendes klokken 18 hver aften på DR1 programmet "Antikduellen". Det starter konsekvent med, at værten, Mette Riecks, kommer gående hen mod kameraet, enten fra en viadukt under Fredericia Volde eller ud fra Gåsetårnet i Vordingborg eller et tredje sted. Mens hun går, taler hun til os seere, smiler og virker engageret.

I mange andre programmer på DR hører og ser vi en studievært komme vandrende hen mod kameraet, mens hun eller han  fortæller om udsendelsen. Hun står ikke stille, mens hun taler til kamera. Dog sker det ikke på TV-Avisen.

Fænomenet gående studieværter er garanteret et amerikansk påfund. "Hammerslag" starter med, at værten går ind i en villa, passerer gennem stuen, mens han smiler til os seere - og forlader huset igen. Lidt senere går han ned ad fortovet, mens han fortæller os om kvarteret og til sidst peger på det hus, vi eller rettere to hold ejendomsmæglere skal prisvurdere.

Hvorfor dog denne vandren? Hvad er der i vejen med at stå stille og aflevere budskabet i ro og mag?
I gamle dage sad en studievært bag et bord og annoncerede programmet. I dag skal værten gå, for jeg tror, det skal signalere bevægelse, engagement, energi, aktivitet og foretagsomhed.

Ikke nok med det. Hun får også de andre medvirkende til at gå og gå og gå.

I "Sundhedsmagasinet", som på samme måde skal nedlægges, går de sørme også. Peter Qvortup og Nola Grace Gaardmand vandrer troligt hen forbi kameraet igen og igen. Især Nola. Jeg tror ikke, at Peter altid gider det der.
I "Hus til Halsen" nøjes de ikke blot med at gå. De kører også. Da ejendomsmægler Jesper Nielsen var med, kørte han somme tider med indretningseksperten eller med husejeren, som han talte med. Han kiggede ofte over på ham, somme tider i adskillige sekunder, selv om han var fører af en personbil. Sådan en kan komme til at køre fodgængere over, hvis ikke føreren er opmærksom. Jesper er ikke opmærksom hele tiden.
Sådan går det på DR. Er der ikke bevægelse og hektik i udsendelsen, må man skabe bevægelse og hektik.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer