DR-Sportens mangel på dramasans

Mona Lisa, vores sportsmedarbejder, har ferie og er afløst af chefredaktøren.

DR-Sporten har en indbygget fejl, som mandskabet bag ikke ønsker at rette.
De kan ikke lade være med at fortælle resultatet, før vi ser det. De kan ikke.

Chefen, Søren Vestergaard, har i flere mails givet til kende, at DR-Sporten naturligvis er opmærksomme på, at sport består af spænding. Spændingen har noget med resultatet af sportskampen at gøre. Hvad enten det nu er en tenniskamp, et langdistanceløb med en dansker eller et holdresultat. Se uddrag nederst i faktaboksen.
Sidst lørdag aften, hvor en jublende glad speaker kunne meddele, at senere kom sporten med billeder fra Jacob Fuglsangs styrt. Nå, så fik vi da det at vide med det samme.

Hun kunne have nøjedes med at fortælle, at noget dramatisk skete på dagens etape, den første i øvrigt. Men nej. Spændingen skal ud af sporten. Efter TV-avisen kom så sporten, hvor det straks blev fortalt om Jacobs styrt. DR kunne have valgt at lave en almindelig reportage, som kunne være endt i det overraskende styrt.
Det svarer præcis til Gunnar Nus begejstrede afsløring af en svenske-landskamp for år tilbage i 1975. For danskerne havde vundet! Det var så stor en bedrift for Gunnar, at han blev nødt til at fortælle os den, før vi havde set noget som helst af kampen i reportagen. Da jeg til et møde senere på året spurgte ham, hvorfor, svarede han, at det for ham havde været så stort. Hvad med spændingen for os, der ikke kendte kampens resultat? Dirigenten afbrød mig og gav ordet til den næste spørger.

Så DR-Sporten er ikke kommet længere end til 1975.

Kære Søren Vestergaard!

Jeg ved ikke, om du endnu sidder i samme position som i juli 2015, men jeg føler trang til at dele min oplevelse af DR-Sporten, søndag aften, med dig.

Intet er forandret i forhold til min kritik fra dengang. De fleste speakerkommentarer til weekendens (og især dagens) superligakampe afslører af og til, hvad der kommer til at ske på skærmen.
Jeg gider ikke dokumentere det, for det er så oplagt. Og
1) enten er speakerne bare ikke dygtige nok til at bevare spænding og drama i reportagen ved at undlade at forudsige, hvad der kommer til at ske
eller også
2) er ledelsen ikke opmærksom på, hvordan det er.

Du skrev dengang i 2015, at

Jeg håber du har en god sommer og fik set med igår til Superligastar. Her vil jeg selv fremhæve OB referatet i den sene udsendelse som det vi går efter. Så ved du i hvert fald hvor vi vil have vores stil hen. Det tager tid at lære at lave det sådan. Men som du kan se bliver tingene ikke speaket før de sker.
 
Og tak for dialogen om det her. Er rart med nogen der konstruktivt diskuterer. Det kan kun gøre os bedre.

og tidligere skrev du:

Hej Finn
 
Tak for din mail. Hvis det er sket, er det mod vores politik. Vi ønsker netop ikke at fratage sporten sit drama. Og det arbejder vi hele tiden på at blive bedre til at undgå.
 
Undtagelsen er hvis resultatet vurderes at være gammelt og vi derfor vinkler på andet end resultatet
 
venlig hilsen
Søren Vestergaard

Det sidste er så ikke undtagelsen, men reglen. De vinkler stort set hele tiden på andet end dramaet i sporten.

Se selv!

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer