Klitmøller om vinteren

 

 

 

 

 

 

Temauge: Vinterklitmøller

Fra april til oktober går der omkring 12.000 mennesker rundt i Klitmøller. Ikke nødvendigvis hele tiden; ikke nødvendigvis alle 12.000 på én gang; ikke nødvendigvis turister alle sammen.

Fra oktober til april er vi knap 1.000. Ønsker vi at blive dobbelt så mange fastboende? Det er formentlig umuligt. Der er ganske enkelt ikke ledig plads nok. Så skulle en hel del af sommerhusene bebos af fastboende. Klitmøller ligger som den gør, klemt mellem hav og Nationalpark Thy.

Vil man nedsætte sig i byen som forretningsdrivende, skal man være klar over det skæve år. Juli og august er de absolutte toppunkter, når vi taler om et købedygtigt publikum.

Det stiller særlige krav til de forretningsdrivende. Dels skal man forsøge at hive hele årets overskud hjem på ganske kort tid, dels har man et problem resten af året med både forretning og ansatte.

Vi kan prøve at forestille os noget, der kan tiltrække turister i vinterhalvåret.

Der skal tænkes stort. Hvorfor nøjes med mindre? Lad os bevæge os ud ad en totalt uvirkelig tangent.

Området syd for Johns Vej kunne være det sted, hvor der opføres to bygninger så langt ned mod Trøjborgvej som muligt. Lad os glemme fredningsbestemmelser og den slags benspænd, vi er blevet informeret om ultimo januar.

Her kommer det første forslag i den første bygning.
Der skal være et ski- og skøjteeldorado hele året igennem. Kunstige baner, løjper, lifter, arenaer til ishockey.

Denne bygning ligger ud mod Vangsåvej. Helt nede i bunden ned mod Trøjborgvej.
Vi er i forvejen heldige her i Cold Hawaii. Bare fordi bølgerne skvulper, som de gør. Et skisportcenter, eventuelt med en skøjtebane, kunne fylde en del af vinterhullet og forhindre sæsonafvandringen.

Læs artikel 2 om næste himmelråbende forslag.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer