Ensretningen stopper i dag!

Planteoaser på Ørhagevej

Geos Pizza

Det er klart, at ensretningen medfører nogle gener for nogle af især dem, der bor tæt på Fitness-centret. En af dem er Jens Vangsgaard, der bor kun 100 meter fra Fitness-centret:
– Det er noget makværk, de laver. Jeg flyttede ikke til Klitmøller for at blive lukket inde her! Vil du til købmanden, skal du lige køre 3,6 kilometer omvej først!

Preben Holler:
– Jeg er da noget bekymret over de følgevirkninger, det kan få for de forretninger, der ligger lige her i begyndelsen af ensretningen. Kommunen har tilbudt at lave en særlig plantekasse lige ud for Café Hawgus med mulighed for stole og borde og udeservering, men de siger, at problemet er, at gæsterne først lige skal ned og se og ikke kommer tilbage på grund af ensretningen. Det gjorde de før.

Uanset argumenterne vil det være umuligt for kommunen at lave en løsning, der tilfredsstiller alle. Som sektionsleder Tobias Geertsen formulerer det:
– Det er svært at finde en løsning, som ALLE har gavn af. Det kan jeg godt se.

Set indefra

Anton arbejder

Længere nede ad Ørhagevej mod landingspladsen er holdningerne mere midterorienterede. En medarbejder hos Geos Pizza mener, at der måske har været færre gæster de seneste dage, men ikke så alvorligt.

Endnu længere nede står Anton Jakobsen og fejer sand mellem de fliser, han lige har lagt.
– Jeg har boet her i 60 år. Det generer mig ikke med den ensretning. Jeg kører på arbejde meget tidligt om morgenen!
– Min far, Gert Jakobsen, startede omkring 1975 Niels Juels Restaurant! Sammen med Mogens Guldsmed, som han blev kaldt.
– Jeg tager lige et billede af dig!
– Mens jeg ser aktiv ud? Det er der sgu ikke nogen, der tror på!

Sådan lød det torsdag. Og hvad så med mødet og 5-dageskonklusionen?

Udsigt fra Hummer- huset

På mødet i Hummerhuset i dag, fredag, blev det her til morgen klart, at projektet stoppes med øjeblikkelig virkning.

Preben Holler giver begrundelsen:
– Det var et godt møde, hvor vi hørte på og talte om, at ensretningen havde medført så mange udfordringer, at vi stopper projektet i dag.
– Den positive erfaring er, at de bløde trafikanter klart gav udtryk for, at de på Ørhagevej følte det meget bedre med ensretningen, men det modsatte på Baunbak, hvor trafikken var betydeligt større med stor risiko for liv og lemmer!
– Vi snakkede om en uge i selve højsæsonen, men det var der heller ikke stemning for!
– Der har de sidste 10 år været klaget over trafikken i højsæsonen, og vi har prøvet at gøre noget ved det problem, men ensretningen var ikke den rette løsning.
– Jeg er meget glad over den super positive dialog fra kommunens side, især fra Tobias Geersten, der har været overordentlig lydhør!
– Min erfaring har tydeliggjort behovet for at gøre noget for de bløde trafikanter, måske skal vi senere gøre noget ved området fra Baunbak-Ørhagevejs-T-krydset og ned til og med p-pladsen på landingspladsen.

Også sektionsleder Tobias Geertsen udtrykker tilfredshed med hele forløbet.

– Vi har lært meget, og udgifterne har trods alt været begrænsede. Husk, at det er kommunen, der har bestemt denne ensretning. Nu fjerner vi det hele endnu i dag og fjerner dermed også bekymringerne omkring trafikstrømmene.

– Jeg vil gerne tilføje, at jeg har været glad for et godt samarbejde med alle involverede parter, herunder almindelige borgere, der har givet sig til kende. Der har været mange positive meninger om projektet, men det vejer selvfølgelig tungt, når virksomheder taber indtjening. Som et slags plaster på såret vil vi placere plantekasserne steder i byen, som foreningerne kan anbefale.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer