Frivillig fest i Klitmøller for de frivillige

Mødrehjælpen Thisted lokalforening havde sat den anden årlige fest for alle frivillige i scene, denne gang i Klitmøller på friskolen, der var så venlig at udlåne kantinen.

Først mødtes 19 frivillige ud af 30 mulige i formandens sommerhus, der er beliggende i skønne omgivelser i Klitmøller (det er dobbelt konfekt. Er det i Klitmøller, ligger det i skønne omgivelser). 16 kvinder og 3 mænd deltog. Af de 16 kvinder hed de 3 Conni. En af Connierne var bedstemor til det samme barn som en af de andre, som ikke hed Conni, også var. Denne her Conni var samtidig mor til en anden frivillig i selskabet, der ikke hed Conni. Det lyder som en demografisk kandidatopgave på antropologstudiet med spørgsmålet: Hvem kørte den sorte Kia?

Der blev hilst på hinanden og snakket om butikken i Vestergade 32, mens et glas vin eller to blev nydt. Lidt senere vandrede alle hen på friskolen, hvor mændene fuldstændigt uden hjælp selv havde indrettet køkkenet til festplads. I forvejen havde de selvsamme indtil videre selvsikre mænd hentet lækre brandvarme kyllinger hos le Garage og var nu i gang med det ret store arbejde at skære dem op. Mændene havde ganske frivilligt meldt sig til det praktiske. Og nu stødte kvinderne til.

Blandt 16 kvinder har tre mænd svært ved at få ørenlyd både direkte og, skulle det vise sig, også i overført betydning. Delvist under papvinens indflydelse. Adskillige af kvinderne var oven i købet lærerinder. Det vides ikke, om det var derfor, at den planlagte bordopstilling partout skulle ændres, så man kunne komme hinanden ved, men mændene havde en anelse, og så måtte bordene flyttes. Heller ikke alt fra kyllingerne blev tolereret. En mente ikke, man kunne servere vingerne, så mændene måtte i hast frasortere disse for kyllingerne så væsentlige flyvehjælpemidler. Det værste var næsten, at nogle af kvinderne fik øje på to flasker god rødvin fra SPAR, som mændene ellers havde gemt til sig selv omme bag papvinen.  Kvindelige lærere har mange års erfaring i at opdage snyderi i klassen.

Det blev alligevel en hyggelig aften takket være den mandlige venlig-, imødekommen- og omstillingsparathed.

Formand Torben Juul-Olsen takkede alle for stor indsats i det forgangne halve år. Alle medlemmer af Mødrehjælpen Thisted lokalforening er frivillige, både dem, der står i butikken, og dem, der er medlem af bestyrelsen. Ingen er ansat med løn. Skulle du, der læser dette, tilfældigvis have drømmen om at blive frivillig, skal du ikke tøve med at henvende dig, heller ikke, selv om du ikke hedder Conni. Gå blot ind på hjemmesiden. Langt de fleste frivillige er kvinder. Faktisk er der ikke en eneste mand, der har meldt sig til at stå i butikken (bortset fra formanden, der af og til yder vikarhjælp).

– Det er jeres skyld, at butikken og dermed hjælpearbejdet med mødrene går så godt, sagde Torben. Det ser fint ud med økonomien. Så fint, at vi har kunnet tilbagebetale 77.000 af de 177.000, vi skyldte. Nu håber vi bare på, at sommeren giver os et godt salg i det videre forløb.

Der er al mulig grund til stor ros og klap på skulderen til alle frivillige, hvoraf flere har almindelige jobs ved siden af. Overskuddet af butikssalget går til at hjælpe mødre og børn, der har behov for det. Det er der brug for, trods det at vores velfærdssamfund er et af de rigeste i verden.

Det er tanken, at næste gang, foreningen afholder frivillig fest, vil der være visse ændringer. Så skal alle damerne skaffe og servere maden, mens mændene bare skal sidde og råbe op og forlange bordene stillet op på en anden måde eventuelt med benene i vejret af hensyn til sammenholdet, stolene er enten for høje eller for lave, vinen er forkert, sandsynligvis for sød eller for sur og nok alt for billig, og fiskene må ikke indeholde ben, og isen er for varm eller måske for kold eller med lakrids eller chokolade, hvor det skulle have været omvendt.

De tre mænd vågnede. Det var bare en drøm. Kvinderne ville aldrig gå med til det.

Måske skulle Mødrehjælpen starte en underafdeling med navnet Fædrehjælpen.

Klik på Mødrehjælpen Thisted lokalforenings hjemmeside.

 

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer