H. C. Andersen møder KlitPosten.dk

KlitPosten.dk møder Hans Christian Andersen, også kaldet HC, nede på landingspladsen foran den flotte bygning, der engang var en dejlig fiskerestaurant. Hans diligence holder i en af p-båsene, og mens hestene pruster ud og chaufføren banker puderne friske i luften fra det vilde Vesterhav, ser HC drømmende ud.

– Jeg ville gerne, hvis I ville ændre nationalsangen og vælge min, udbryder han med et lille smil.

– Den er jo noget bedre. Faktisk den allerbedste. Nå, farvel, min gode mand!

Mød nede på landingspladsen
Paul McCartney
Pelé
Mao
Dronning Margrethe den 2.

I Danmark er jeg født

Tekst: H. C. Andersen, 1850
Melodi: Henrik Rung, 1850

I Danmark er jeg født, dér har jeg hjemme,
der har jeg rod, derfra min verden går.
Du danske sprog, du er min moders stemme,
så sødt velsignet du mit hjerte når.
Du danske, friske strand,
hvor oldtids kæmpegrave
stå mellem æblegård og humlehave.
Dig elsker jeg! - Dig elsker jeg!
Danmark, mit fædreland!

Hvor reder sommeren vel blomstersengen
mer rigt end her, ned til den åbne strand?
Hvor står fuld månen over kløverengen
så dejligt som i bøgens fædreland?
Du danske, friske strand,
hvor Danebrogen vajer, -
Gud gav os den, - Gud giv den bedste sejer!
Dig elsker jeg! - Dig elsker jeg!
Danmark, mit fædreland!

 

Engang du herre var i hele Norden,
bød over England, - nu du kaldes svag,
et lille land, og dog så vidt om jorden
end høres danskens sang og mejselslag.
Du danske, friske strand,
plovjernet guldhorn finder,
Gud giv dig fremtid. som han gav dig minder!
Dig elsker jeg! - Dig elsker jeg!
Danmark, mit fædreland!

Du land, hvor jeg blev født, hvor jeg har hjemme,
hvor jeg har rod, hvorfra min verden går,
hvor sproget er min moders bløde stemme
og som en sød musik mit hjerte når.
Du danske, friske strand
med vilde svaners rede,
I grønne ø'r, mit hjertes hjem hernede!
Dig elsker jeg! - Dig elsker jeg!
Danmark, mit fædreland!

Hans Christian Andersen (født 2. april 1805 i Odense, død 4. august 1875 på Rolighed i København) er en dansk digter og forfatter, der er verdensberømt for sine eventyr. Han var desuden kendt for sine buketter og papirklip, og menes at have opfundet det flettede danske julehjerte. Han er en af den danske guldalders hovedpersoner. Han var desuden opfinderen af tingseventyr, der er en undergenre af kunsteventyr.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer