Motorcykelræs på Klitrosen

Aktivkomiteen og Klitrosen har arrangeret teltuge. I går kom højdepunktet. Der var mange aktiviteter, men det skal der jo også være, hvis arrangørerne skal leve op til navnet.

Besøg af veteranmotorcykler, Amerikansk Lotteri, Salg af ”nørkle ting”, Salg af mad og drikke, Loppemarked. Det vrimlede med mennesker længe før åbningen klokken 11.


En håndfuld ældre herrer fra Morsø MC Veteraner står ved deres motorcykler, parate til at køre en tur med dem, der nu måtte have lyst. En veteranmotorcykel er mindst 30 år gammel, og man må højst køre 6.000 kilometer om året. De fleste har en bil ved siden af. Aage Sønders kone har sandelig også én.

– Vi kører ture og den slags. Så får vi frisk luft og kan lugte alle de lugte, man passerer. For eksempel gylle fra marken. Eller vandet fra Limfjorden.

– Min motorcykel er ikke 30 år, men vi har det princip, at enten skal cyklen eller også manden være veteran, og jeg opfylder så rigeligt kravet selv, siger Tage Nielsen.

– Hvorfor kører I veteranmotorcykler?

– De er billigere. Min kostede 25.000, og en ny er jo langt over 150.000, svarer Aage.

– Selv om vi godt kan overhale på hovedvej 26, så overholder vi altid færdselsloven. Vi er ene voksne mennesker. Der er en fem-seks klubber på Mors, mener Tage.

– Jeg er spændt på, om nogen af beboerne kunne tænke sig en tur!  Sidste år var der en dame, der godt ville have en tur mere, men så skulle vi køre 200 kilometer i timen!

Det viser sig senere, at de fik lokket lederen af Klitrosen, Lotte Bloch, med på en tur. Det forlyder ikke, om farten kom op på 200 kilometer i timen.

I det amerikanske lotteri manglede der ved redaktionens afslutning at blive afhentet følgende gevinster:

Rød K 56 og E 35, Blå C 61, Hvid G 62 og G 84, Lyserød D 66. Har du et vinderlod, er det bare med at komme op på Klitrosen med det vuns.

 

Lederen af Klitrosen, Lotte Bloch, stod selv for salget i teltet med loppetingene, og der var stor interesse.
– Næste år overvejer vi at starte lidt før og slutte lidt før, for folk stod her allerede tre kvarter før i dag. Dejligt med den interesse! Der er et pænt overskud til beboerne og bussen samt til Aktivkomiteen, der solgte pølser, kaffe, brød og kage.

De var aktive inde på Klitrosen, og der kunne man købe maden og tage med ud i cefeteriateltet. Der var taget højde for dårligt vejr!
Der er ingen meldinger om, hvorvidt Lotte agter at skifte sin bil ud med en motorcykel.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer