De frie Pensionisters ordinære generalforsamling 2019

Cirka 70 medlemmer af De frie Pensionister møder op til den ordinære generalforsamling

Lyset er stærkt i Æ Redningshus, når man sidder i den øvre ende …

… men det er altså dirigent Ole Ryltoft, der svinger taktstokken!

Der er forskel på generalforsamlinger. Nogle er meget langtrukne; på andre er der megen debat; somme har kampvalg til bestyrelsen. De frie Pensionisters ordinære generalforsamling vinder præmien som årets hurtigste generalforsamling. 21 minutter. Det hjælper selvfølgelig, når ham der genvalg optræder så tit; men alligevel. Ingen debat, ingen spørgsmål, ingen utidige forsinkelser mod den lige vej til skipperlabskovsen. På friskolen har man det mere besværlige skriftlige forslag i personvalgene.

Formand Jensy gennemgår året 2018 i store træk og takker alle, der har hjulpet til, også en tak til blandt andet Klitrosen (for lån af billardlokalet?), retter en speciel tak til de øvrige bestyrelsesmedlemmer og fortæller lidt om de arrangementer, der kommer her i år. Regnskabet afleverer kassereren Margit med et bette underskud på 7.000 kroner. Nogle arrangementer har været dyrere end året før. Hvad mon det er for nogen, hviskes der et sted fra.
Foreningen har en bestyrelse på syv, og generalforsamlingen genvælger i år Margit som kasserer. Der er genvalg til alle andre, der er opstillet under punktet valg. Der er stor tilfredshed med bestyrelsen og dens arbejde med tilsvarende klapsalver.

Dirigenten, Ole Ryltoft, har en evne til at råbe større forsamlinger op - også i dag. Ved vores bord er der stor tilfredshed med ham.
– Ham kan man da høre, siger den 80-årige Lis, og de andre nikker bekræftende.
– Han er også morsom, siger en anden.

Bestyrelsen har i år i modsætning til sidste år taget højde for en kort generalforsamling, idet maden står klar et par små minutter efter afslutningen på dagsordenen.
Den står på skipperlabskovs, der også var hovedret hos Æ Redningshus´ generalforsamling, og nogen mumler noget om, at lidt forandring ikke skader. For eksempel en gang gule ærter? En person ved bordet mener, at skipperlabskovsen er stærkt krydret:
– De har sørme ikke sparet på pebberet, kommer det. Det er dog mere en konstatering end en kritik.
For flere tager to portioner, så konklusionen må vel være, at skipperlabskovs er en rimelig populær ret.
Der sluttes af med højt humør og amerikansk lotteri.

En meget ordinær, lidt "kedelig" generalforsamling, hvor Lis omsider får sat lidt fut i den med en lille sidebemærkning til de nærmestsiddende:

– Der er to kilometer oppe fra krydset Krovej/Vangvej og herned til Æ Redningshus, påstår hun og ser kampberedt ud.
– Nej, det er der ikke, siger Finn og Søren i kor.
– Jo, råber Lis med overvældende kraft, og Finn, der sidder tættest på Lis, holder for en sikkerheds skyld lav profil, mens Søren, der sidder godt og trygt på den anden side bordet, farer frem og ryster på hovedet og siger, at det er der ikke.
– Der er ikke to kilometer, erklærer han.
– JO! råber Lis.

Vi vædder, om der er to kilometer på den afstand, og Lis klasker sin hånd hårdt ned og kommer med det sidste afgørende argument:
– Der er to kilometer! Det er der flere, der siger.
Så er det ud med målebåndet. KlitPosten.dk følger op.

 

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer