le Garage sælger smagfulde kyllinger

Anders og Bettina Højlund har startet en god forretning med at sælge kyllinger fra spid. De smager godt, er billige og lige til at tage med hjem. Anders betjener Lasse, der har bestilt kyllinger til aftensmad. Imens har Bettina luftet hunden.

Anders viser redaktionen på KlitPosten.dk, hvordan man deler en stegt kylling i X antal portioner.

– Jeg binder jo benene sammen ved at lave et hul i skindet og stikke dem derind før stegningen. Når de er færdigstegte og skal udskæres, skal man undgå, at de ligger alt for længe på brystet; først på ryggen og skære brystet op efter igen at have frigjort benene. Derefter vender jeg dem og skærer lårene af, og herefter kan man skære færre eller flere stykker af rygkødet. Vil du prøve det selv?

At skrive en blog som KlitPosten.dk giver ofte nye indfaldsvinkler til livet. Chefredaktøren har været ude for meget, men dog aldrig med en sådan opgave. Jeg tager den velvoksne kokkekniv i hånden …

– Hov, siger han og peger: Du skal huske at vaske hænder først!

Det lykkes nogenlunde at skære, uden at andre kommer til skade; Anders står i sikkerhedsmæssig god afstand; men snittet skulle have været tættere på benene. Altså på kyllingen. Under alle omstændigheder ville kyllingen, hvis den havde været levende, miste livet. Langsomt, men sikkert og ikke, som dengang jeg var en lille dreng. Der så jeg naboen løfte en kaglende høne i benene og slå dens hoved hårdt ned mod huggeblokken, hvorefter han løftede øksen og kaputerede den og smed resten over til konen, der plukkede fjerene. Vi skal jo have mad, sagde hun. Liv og død. Jeg tænkte mange tanker, da jeg gik hjem.

Sådan foregår det ikke mere, skal jeg hilse og sige.

– Jeg plejer at lave en 16-20 stykker sådan en fredag aften. De fleste ved, at vi har åbent fredag, lørdag, søndag og til aften, men her fra månedsskiftet til juli er det fra 09.00 til 21.00 med kaffe og croissanter om morgenen, lidt frokost og så det her til aften. Til jul lavede vi ænder. Til en fest lavede vi flæskesteg. Så. Kom bare an!

– Vi er udvandret fra Østjylland via Frankrig ad flere omgange, seks måneder ad gangen og drev skisportshoteller fra 1. november til 1. maj. Nu er vi her!

Jeg får desværre ikke at vide, hvorfor kyllingerne her smager så godt. Det er nok en hemmelighed.

Le Garage er sidesponsor for KlitPosten.dk.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer