Dennis Defekt: Valgløfter og min bare …

Her op til valget skal vi igen gennem det store løftecirkus. Politikerne lover og lover, de vil så gerne give os gaver, så vi husker dem på valgdagen.

Regeringen udskyder forhøjelsen af registreringsafgiften, hvilket dårligt kan ses som andet end at give os gaver. Regeringen ændrer på det store togforlig og tilbyder masser af motorveje, omfartsveje og flersporsveje overalt i Danmark, bare vi vil stemme på dem. Hver mand sin unødvendige omfartsvej. Hver mand sin unødvendige togstrækning.

Men så har vi da heldigvis S. De er da helt reelle, ikke?

Nej, de er på nøjagtig samme måde ude med gavekort. De har fundet et es, som de har trukket. Et es, der er gyldent, et es, der stråler, endda ud på præcis de vælgere, der nu strømmer til fra nær og fjern (læs DF).

Det løfte går som bekendt ud på, at alle nedslidte skal kunne gå på pension tre år før andre. S afsætter 3 milliarder til formålet, og for de penge kan en del af arbejdsstyrken så gå fra cirka 6 måneder før, de ellers skulle. Men ikke alle. S vil ikke finde flere penge. S vil heller ikke forklare, hvem der skal tilgodeses, men afleverer mantraet med, at det skal være nedslidte mennesker, der har været 40 år på arbejdsmarkedet. Da det skal være en universel rettighed med objektive kriterier, vil der uvægerligt være nogle iblandt, der ikke er særligt nedslidte, men som godt kan gå før tid.

Endnu en våd drøm, som mange hopper på. Hvis S får magten, vil de skulle forklare, hvorfor det desværre ikke bliver til noget med den nedslidspension. For nogle nedslidte har jo ikke arbejdet 40 år, andre har arbejdet både i studietiden og i sommerferien, tæller det med? Og hvorfor ikke? Er det bestemte fagforeninger, man skal være medlem af?

Kan man så stole på regeringens udspil om lettere adgang til seniorpension? De har ikke fundet ud af, hvem der skal vurdere, om man kun har 15 ugentlige arbejdstimer i sig. Formentlig bliver det svært at undgå kommunerne, der ikke har interesse i at skulle betale flere for at gå på (dyr) pension.

For en gangs skyld dog en smule konkret. Men hurtigt kommer vi tilbage til gaverne. Pludselig skal der være skattestop. Pludselig skal velfærden styrkes med 69 milliarder. Siger Lars Løkke fra Venstre.

Vi vælgere skal have julegaver, og julemanden sidder på Christiansborg.

Politikerlede kan opstå, fordi politikerne lover noget før valget og efter valget dropper det igen.Hvad med at holde fast i jeres partiers kerneværdier? Hvad vil det for Venstre sige at være borgerlig?

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer