Kender du typen, hvis hjem altid ligner et IKEA-katalog?

Vi kender det alle. Vennerne er inviterede til klokken 13, og formiddagen går med madlavning og oprydning og rengøring. Eller i omvendt rækkefølge. Eller det typiske: Fruen i huset tager sig af maden; manden af rengøringen.

For selvfølgelig må vennerne ikke se et hus, der flyder. Her skal være orden i tingene. Tænk, hvad de ville sige, hvis de kom på besøg og så, at vores rod var lige så slemt eller værre end deres eget derhjemme. Dem, der skal besøge os, behøver jo ikke at rydde op.

Men hvorfor er det egentlig sådan? Hvorfor skal vores hjem ligne et udstillingskatalog fra IKEA eller Alt for Damerne, når de laver en artikel med en kendis? Der er et DR-program, hvor man skal gætte, hvem der bor her.

Dennis Defekt

Sig nej!

Der er brugt timer på at gøre rent, rydde op, stille på plads, pudse sølvtøj eller guldtøj, arrangere i skuffer og skabe, på hylder og i køleskabe; ovnen har fået det årlige større rens, for der er konstante og varige aflejringer fra mangen en stegning.
Så det ser ud til, at vi efterligner de kendte. Eller gør vi?
Hvad med at blive enige om, at det kan godt være, at vi gør rent en gang imellem, at vi rydder op en gang imellem, men dette næsten automative idiosynkratiske forhold til at lave ens hjem om til et udstillingsområde, når familie og venner er inviteret, er jeg træt af.

For fremtiden må I tage mit hjem, som det er til daglig.

Andre indlæg, du vil synes om:

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Peter A

Det får du vist svært ved Dennis. Konen vil tage over!