Mors underlægges Thisted Kommune

I denne uge er alle indlæg med den sorte kat, der ikke vil gå over vejen, fup og fiduser og løgn fra ende til anden. Fri fantasi! Både øverst og nederst står der FUPNYT, hvilket betyder, at det er fup det hele!

TEMAuge: Fupnyt

Sort kat nægter at løbe over vejen

Borgmester Ulla Vestergaard meddeler, at det nu er sikkert, at Mors bliver lagt til Thisted Kommune. Det har længe ligget i luften, at Mors ikke kan blive ved med at klare de store krav, en moderne kommune sprogligt skal opfylde i dag. De morsingboere, der ikke taler engelsk, har det svært med at gøre sig forståelige over for udlændinge, især over for thyboer.
Med de nye udfordringer, Lars Løkke stiller omkring paradigmeskiftet til rigsdansk, har Mors´ borgmester, Hans Ejner Bertelsen, givet op. Her er hans udtalelse oversat:

– Jeg erkender, at vi morsingboere ikke kan klare den længere, hverken sprogligt. De stadigt større krav, der stilles til os, er urimelige, men sådan er vilkårene. Jeg ligger mig fladt ned og har derfor indstillet til min kommunalbestyrelse, at vi fra og med næste finansår ikke længere hedder Morsø kommune, men Thisted kommune, afdeling syd. Vi i Venstre har jo altid haft det motto: If you can´t beat them, join them!

– Til gengæld får I vel også plads i Thisted kommunalbestyrelse?

– Ulla har sagt, at hvis vi gerne vil have en enkelt plads, skal hun se, hvad hun kan gøre. Vi regner ikke med det store. Desuden skal vi selv betale for tolkebistanden. Foreløbig bliver embedsværket på pladserne her i Nykøbing, for vi har da til hensigt at blive ved med at opkræve tiende.

– Ulla Vestergaard, er det en god beslutning at indlemme Mors i Thisted Kommune?

– Det er en skæppeskøn god ide. Vi har store planer om at indrette Mors som frilandsmuseum og tage entre både på Sallingsundbroen og Vilsundbroen. For sjovs skyld indretter vi en af deres skoler til sprogundervisning i morsisk med hjælp af Frilandsmuseet i København og Sprognævnet i, - var det ikke Fyn? Skolen skal hedde "Den kuriøse Old-Morsiske Læreanstalt".

Læs om Billund Lufthavns overtagelse af Thisted Lufthavn

Læs om undervisningsministerens forslag om at udradere dansk som modersmål og erstatte det med engelsk, der jo er meget finere.

Læs om Klitmøller som ny hovedstad i  Thy.

Andre indlæg, du vil synes om:

1
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
NH

Ha, ha, ha, det er altså ikke 1. april endnu!